Flyttfirman hjälper en till ny bostad på Gotland

Man kan förälska sig i Gotland om man pluggar där. Om man vill bo där fast efter studierna så är en flyttfirma till stor hjälp, särskilt om man inte har bil.

Tova hade pluggat speldesign i Visby, på Uppsala Universitet Campus Gotland som det officiellt hette. Hon hade bott i studentlägenhet under de tre år som studierna hade tagit. Under denna tid hade hon förälskat sig både i Visby och i hela ön. Havet, naturen, folket – allt var härligt här. Ibland kändes det nästan som att vara utomlands.

Nu var studierna avklarade och det var dags att börja jobba. Att få anställning som speldesigner visade sig dock inte vara helt lätt. Därför hade Tova och tre av hennes klasskamrater bestämt sig för att själva utveckla ett datorspel och försöka få det sålt. De fyra skulle också flytta ihop i ett gemensamt hus i utkanten av staden, där de skulle bo och verka.

Flyttfirma med trevliga flyttgubbar

Att flytta ihop var ett helt projekt i sig och skulle visa sig vara ganska slitsamt på relationerna. Först och främst måste de ta tag i det praktiska. Ingen av dem hade bil så de anlitade en flyttfirma på Gotland för att flytta alla deras saker från studentlägenheterna till huset.

Flyttbilen fick alltså köra runt till fyra olika ställen och hämta upp saker. Det var dock inga problem. “Flyttgubbarna” var så hjälpsamma och tyckte det var kul att ungdomarna skulle flytta ihop. De lovade också att köpa deras första spel när det var klart.

9 Nov 2022