Blogg

RSS

Hemstädning i Stockholm är en populär tjänst

4 nov 2021

Tycker du det skulle vara skönt om någon annan städar åt dig? Då är du inte ensam, för många anlitar hemstädning i Stockholm. Även flyttstädning och storstädning ordnas av en städfirma.

Dammsugare, golvmopp och skurtrasa kanske inte är dina favoritredskap. Dessa prylar måste ändå användas ibland och turligt nog finns det de som har dessa som arbetsredskap. Om du av någon anledning behöver hjälp med att städa ditt hem finns det erfarna städfirmor som utför hemstädning i Stockholm. Om du vill se lite hur det fungerar kan du ofta få boka en provstädning. Tycker du sedan att allt känns toppen och vill boka hemstädning finns det olika alternativ du kan välja på. Det kan vara lite knepigt att få vardagen att gå ihop med jobb, familj, studier och fritidsaktiviteter. Om du får hjälp med städningen får du tid över till det som du tycker är viktigast i ditt liv.

Vad bör jag tänka på inför hemstädning?

En vanligt förekommande tjänst är återkommande hemstädning där en städerska kommer och städar ditt hem. En del väljer städning varje vecka och andra nöjer sig med varannan vecka. Du och städfirman du anlitat gör tillsammans upp om vilka produkter som städerskan ska använda. En del städfirmor rekommenderar vissa produkter, men du kanske har egna speciella städprodukter som du föredrar skall användas. Det är bra om tänker igenom om du har några känsliga föremål och ytor eller annat som du bör meddela städerskan. Bra kommunikation med städerskan är viktigt för ett bra resultat.

Hemstädning i Norrköping sköter städningen

14 okt 2021

Vill du vara en av de smarta som sparar en massa tid och energi? Tid som läggs på storstädningen kan du lägga på något annat istället. Men bara om du tar hjälp med din hemstädning i Norrköping.

Varför ska man anlita hemstädning? Låta någon annan komma till ens hem medan man själv inte är där. Svaret är enkelt, för de gör det så mycket bättre. Hemstädning i Norrköping kommer till ditt hem. De har med sig sina egna redskap som de noggrant städar ditt hem med. De har medel med sig som funkar för olika ytor. Är du doftkänslig bör du säga det innan. Men vem älskar inte doften av nystädat? Det har en alldeles egen doft. En del bryr sig om miljön också och vill veta att medlena de använder sig av är snälla mot miljön. Detta kan man fråga redan innan man bokar dem.

Ett schema med hemstädning

Många drar sig för att anlita städhjälp just eftersom man får betala för det. Städar man själv kostar det inget, mer än ens tid. Tid är det viktigaste vi har här i livet. Att anlita någon är att både göra dig och dem en tjänst. Ni kan sätta upp er på ett schema om hur ofta det ska städas. Dessutom håller man nere på kostnaden med rut-avdraget som man kan ha rätt till. Andra sätt att hålla nere på kostnaden är att kolla offerter hos olika städfirmor. En del erbjuder även abonnemang som kommer till ett bättre pris.

Få mer tid till annat med hemstädning i Täby

13 okt 2021

Med hemstädning i Täby kan du överlåta delar av hushållssysslorna till proffs medan du själv fokuserar på det som känns viktigt för dig. Kontakta en erfaren städfirma redan idag.

Hur vi än vrider och vänder på det så kan vi konstatera att det bara finns tjugofyra timmar på ett dygn. Och tiden är en tillgång som du inte kan köpa mera av. Men genom att lägga ut delar av hushållsarbetet till tredje part kan du på så sätt frigöra mer värdefull tid till sådant som du själv värderar. Såklart vill du ha ett rent hem, och genom att ta hjälp av hemstädning i Täby så kan du släppa städbiten och fokusera på annat. Kanske behöver du bara hjälp under en kort begränsad tid för att slutföra ett projekt. Eller så kanske du har bestämt dig för att delegera städet till en städfirma under längre tid.

Rent hus eller lägenhet med hemstädning

Oavsett ytan på ditt hem, så bör det städas åtminstone varje vecka. Större ytor kräver mer jobb, men med en duktig och erfaren hemstädning så kan du slappna av och låta proffsen sköta allt från dammsugning till moppning och rengöring av handfat och duschkabiner. Bara att avlägsna kalk i badrum kan vara ett tidskrävande uppdrag. Bra att tänka på är också att ISO-certifierade städfirmor använder miljövänliga och godkänt effektiva städprodukter. Både rent hus och rent samvete alltså. Naturligtvis ska produkterna även vara allergitestade så det bara är att köra igång enligt avtal.

På jakt efter städning i Stockholm

6 sep 2021

Hinner du inte med att städa ditt hem så som du hade önskat? Är du på jakt efter någon som kan utföra städning i ditt hem i Stockholm? Här kommer tips på hur du ska tänka och söka hemstädning.

Ditt hem är kanske din borg. Den plats där du känner dig trygg och där du kan göra precis vad du vill. Umgås med vänner, kolla en bra film, ligga och dra dig på helgmorgnarna, göra ett hemmaspa eller bara hänga i en utsliten pyjamas och inte göra någonting. Du behöver ditt hem för att ha någonstans att ha dina saker, sova och äta. Men när du gör det så vill du säkert ha ordning och rent runt omkring dig. Känner du inte att du hinner så kan du därför leta upp någon som utför en hemstädning i Stockholm. Ett företag som kliver in så att du kan lägga den tiden på annat.

Städning av privatbostäder

Om du ska hitta en städfirma som kan hjälpa dig i hemmet så är det klokt att hitta någon som du kan använda ditt ROT-avdrag hos. Se även till att det är ett företag som har goda referenser och att du får en bra och professionell känsla när ni träffas. Första gången städfirman gör ett besök hos dig brukar de se över vad som ska göras och därefter får du en offert på vad det kommer kosta. Städfirman kan du hitta via internet eller genom kontakter, som kanske grannar eller vänner som kan rekommendera just den firman.

Rent hus med tid över för annat

8 maj 2021

Att frigöra tid för att göra det man själv tycker är roligt är guld värt. Kontakta en firma inom hemstädning och använd istället tiden till något du gillar, medan ditt hem blir skinande rent.

”Äntligen helg och lite lugn och ro”, var det aldrig någon småbarnsförälder som tänkte. Snarare ”jaha, helg igen och städdags för att försöka hitta huset”. Överallt ligger det slängda leksaker, smutsiga kläder som ungarna inte förmått lägga i tvättkorgen och golvet är skitigt. Man blir trött av bara tanken.

I stället för att städa skulle det vara kul med en familjeutflykt. Det kan vara att grilla korv vid någon sjö, en familjedag på badhuset Kokpunkten eller flygmuseet. Alternativt bara njuta och ta det lugnt en hel helg. Det går, men det kräver lite planering och struktur.

Struktur för daglig städning

Det första man bör göra är att sätta upp lite städregler. Steg ett är att få alla smutsiga kläder till tvättkorgen. Strax innan middagen sätter man på en högtalare med musik i fem minuter. Under fem minuter får de plocka saker på rätt plats. Visst hinner man inte allt som ligger utspritt men det blir färre prylar framme i alla fall.

Har man fått till en daglig liten plockstund så finns det ett bra tips för resterande städning. Tipset är att man bokar en städfirma som gör resterande jobb. Fler och fler använder sig av hemstädning i Västerås för att frigöra tid och ork. Nu när familjen får tid över, vad har ni för roliga helgplaner?

Proffsigt rent på hemmaplan

10 jan 2021

Det är få som finner nöje i att ta fram dammsugaren och skura toaletter. Därför finns det en praktisk lösning: låt erfarna och effektiva personer som tycker städning är kul göra jobbet.

Städning är en sådan där syssla som man vet måste ske för att det är viktigt, men som man oftast inte har lust att sätta igång med. Varför är det så tråkigt med städning?

En del tycker att det är jobbigt att huka sig och gå ner på knä för att komma åt under möbler och i vrår. Andra tycker att städning är tidskrävande och har mer lust med annat. Många tycker även att städning inte är lönande, då det ändå blir stökigt och smutsigt igen ganska snabbt. Genom att överlämna arbetet åt någon annan kan man få både tid och energi över till annat. Men är det värt det?

En bra investering

Hemstädning har i Sverige blivit billigare med åren. Detta tillåter privatpersoner att kunna unna sig att anlita professionella städare. Personer som tycker att det är kul att städa, har de rätta redskapen och lämnar ditt hem extra rent och fint.

Varför överlåta den tråkiga göran åt någon annan? Pengarna är väl investerade. Man kan använda tiden för annat, oberoende om det är till viktiga ärenden eller till avkoppling. Du kan även be städarna komma en gång i månaden, om du endast vill ha hjälp med den tuffare städdelen. Annars kan de ta hand om städningen varje vecka. Bolaget kommer att erbjuda dig skräddarsydda lösningar för din hemstädning i Malmö.

Pålitlig städhjälp i Stockholm

25 dec 2020

Det är ett förtroende att lämna nyckeln till en städhjälp som ser och städar bort både smuts och dammråttor man har därhemma. Det är underbart att hitta någon man kan lita på som gör jobbet.

Man vill inte släppa in vem som helst i sitt hus. Men när man väl har fått tag i en duktig och pålitlig städhjälp i Stockholm vill man inte släppa den ifrån sig. En trofast och lyhörd städerska som bryr sig om vad kunden vill ha, som ser vad som behöver göras och som gillar sitt jobb, det är önskedrömmen för alla som anlitar en städfirma.

Man bara lämnar nycklarna så blir det städat

Man har oftast ett städschema, så städhjälpen kommer exempelvis varje tisdag och ska städa i tre timmar. Vad du vill ha prioriterat bestämmer du själv, och ni kan också bestämma vilka variationer som ska ingå i uppgifterna. Man behöver ju inte städa där det redan är rent, och vissa ytor blir smutsigare än andra. Tidseffektivt, enkelt och pålitligt är ledorden för städföretaget, och när du anlitar dem är det klara besked. Du får alltid valuta för dina pengar.

Anlitar du en städfirma blir det alltid städat, även om städhjälpen blir sjuk. Annan personal kan rycka in och göra jobbet. Är man av någon anledning inte nöjd, kan man enkelt ringa och be att få någon annan person som städhjälp. Som kund kan man vara trygg med att det alltid är fint hemma. Man behöver inte ens vara där själv, utan man bara lämnar nyckeln. Läs mer om städhjälp på denna webbsida: https://www.städhjalpstockholm.se 

Lägg din tid på annat

16 dec 2020

Hur ofta städar du? Går du kanske och småstädar lite varenda dag? Gör du allt för att skjuta på den stora städningen som inte går att undvika? Du löser problemet genom att anlita en städfirma.

Funderar du på att anlita en städfirma? Bara gör det, du kommer inte att ångra dig. En städfirma kommer sköta din städning. Allt du behöver göra är att säga var det ska städas, samt hur ofta du vill att de ska städa det. Med en städfirma kan du lita på att ditt hem blir skinande rent. De städar noggrant på de olika ställena, samt går ofta efter en checklista de bockar av så att allt blir städat ordentligt. Städfirman har koll på vilka medel man ska använda för de olika ytorna. De vet var smuts och damm gärna gömmer sig och tar noggrant bort det. De kan även ta avlopp.

Ring ett företag och boka in din hemstädning

Har du haft städhjälp tidigare och saknar den lyxen? Ring ett företag som kan hjälpa dig. Det finns flera ute på marknaden att välja mellan. Detta gäller givetvis även dig som bara vill testa på. Städfirmorna erbjuder ofta abonnemang som man ska välja att gå med i om man ska ha städning regelbundet. Det går även bra att ringa in de för speciella tillfällen. De kostar olika mycket beroende på hur stor yta det gäller och hur många rum boendet har. Det finns olika firmor som erbjuder hemstädning i Gävle, ring till några olika samt fråga efter offert.

Tid till återhämtning

3 dec 2020

Många har idag svårt att få luckor i ett fulltecknat vardagsschema. Vi jonglerar arbete, barnens aktiviteter, hushållet och försöker få egentid. Att leja ut städningen kan göra skillnad.

Alla har vi olika förutsättningar i livet. För många av oss är stressen i vardagen påtaglig. Vi bekymrar oss om allehanda och vi har händerna fulla med arbete och barn, relationer och matshopping, disk och tvätt. Vi vill helst bara kollapsa i soffan efter arbetsdagen, men tiden räcker sällan till.

Vissa av oss har också fysiska och psykiska problem som gör saken ännu lite tyngre. Orken har svårt att räcka till för allt. Alla har inte möjlighet att hantera saker som hemstädning på ett enkelt sätt. I det läget, då mängden sysslor känns omöjlig att hantera, är det skönt att det finns hjälp att få med städningen.

Vad kan jag förvänta mig då jag anlitar en städfirma?

När du tar kontakt med en seriös städfirma kommer ni först och främst att boka in ett möte. Då går ni igenom bostaden som ska städas och kommer överens om vad som ska göras. Det finns alltid alternativ och det finns standardbehandlingar. Vanligen tillhandahåller du som kund de redskap som ska användas.

En bra städfirma har avtalsenliga löner för de anställda och garantier för dig som kund. De bidrar med sina stora kunskaper. Innan tjänsten startar kommer du också att träffa den person som blir ansvarig för din hemstädning.

Hemstädning ger dig tid för återhämtning. Med proffsstädare i hemmet blir det också renare än någonsin innan. Läs mer om hemstädning på denna sida: https://www.hemstädningnacka.se

De som gillar städning

1 dec 2020

När man tänker på städning har man ofta en känsla av att man inte vill. Men det är en hushållssyssla som måste göras. Vissa människor gillar städning och sköter gärna din städning åt dig.

Städning är inte för alla, så enkelt är det. Men som tur är, är städning för många något de faktiskt gillar. På så sätt kan man välja att lämna bort sin städning. De som arbetar med städning gör det för att de trivs med det. Det blir en win - win för er alla. Under tiden de sköter din städning kan du välja att lägga tiden på saker som du uppskattar i livet.

Städa miljövänligt

På marknaden finns många olika medel. Att välja ett företag som arbetar med ett miljövänligt medel är att råda. De flesta av oss strävar efter att göra det bättre för miljön och faktum är att i de flesta saker vi gör kan göras miljövänligt. Även när det handlar om städning kan man göra det väldigt miljövänligt. Det finns medel som inte är miljöfarliga. Dessa är dessutom lika effektiva som de andra. Detta kan vara svårt att hålla koll på själv. Men ett städföretag har koll på det. Det gäller alltså att välja ett företag som faktiskt arbetar med miljövänliga alternativ. Olika ytor kräver olika medel. Alla medel finns även som miljövänliga. Allt från fönsterputs till ugnsrengöring.

Städa inför storhelg

Där är många som väljer att endast beställa städning inför storhelger. Detta är ett val ni själva gör. Det finns olika program av städning, allt från endast ett rum, till en noggrann städning i hela hemmet. Blir något ställe i ditt hem extra smutsigt och du vill att de fokuserar lite extra just där, då säger du helt enkelt till om det. De har en checklista de använder sig av när de städar, detta för att försäkra sig om att allt blir ordentligt rent. Har du speciella önskemål är även detta något du bör ta upp. När du väljer ett städföretag som ska städa hos dig så är det bra att vara kräsen. Du ska nämligen lämna över dina hemnycklar till dem. Söker du efter hemstädning i Sollentuna via nätet så kan du hitta många olika alternativ. Några av dessa bör helt säkert passa dig. Är detta första gången du använder dig av städhjälp och du känner dig osäker? Ställ då alla frågor du vill, ingen fråga är dum.

Så himla skönt att slippa städa!

23 nov 2020

De flesta har känt så någon gång. Många känner det mest hela tiden. Så varför städar man? Svaret är ofta att man måste, men det är inte sant. Det finns massor av företag idag som gärna hjälper till.

Livet är verkligen fullt av alldeles för många måsten. Så det kanske är dags att plocka bort några och ge plats för annat som är mycket roligare. Kanske kan man se för sin inre syn hur man suckar och stönar medans man dammar och dammsuger. Plötsligt får man nog. Sätter sig ner vid datorn och googlar på hemstädning på orten där man bor. Hittar en firma som ser intressant och bra ut. Kanske har man hört någon prata om just det företaget så man vet att de är bra. Man skickar ett mail och ber om ett möte. Sedan är det bara att bestämma vad man vill ha.

Hur fungerar det?

Företaget kommer hem till beställaren för att få en överblick av vad som önskas. Man lägger fram det man vill ha gjort. Det bästa är att man bestämmer själv. Vill man ha varje vecka eller en gång i månaden? Vill man ha basic hjälp som exempelvis dammsugning, golvtorkning och damning? Eller vill man ha tjänster som exempelvis fönsterputsning, tvättning och strykning? Vissa erbjuder till och med att vattna blommor. Perfekt när man ska på semester. Det bästa är RUT-avdraget. Det innebär att man kan dra av 50 procent av kostnaden och det sker direkt på fakturan. Läs mer om hemstädning på denna hemsida: https://www.hemstädninguppsala.se 

Var lägger du din tid på?

23 sep 2020

Förhoppningsvis har de flesta av oss ett liv där vi känner att vi lever gott. Intressant och innehållsrikt och lyckligt. Att kunna lägga energi på saker som känns rätt är en bra väg att gå.

Det finns situationer där man kan inte göra allt. Den enda lösningen är att göra så gott vi kan. Det finns heller inget märkbart egenvärde i att alltid vara bäst inom något av livets alla områden. Vad som händer när vi ändå försöker är numera välkänt. Stresspåslag och mindre bra mående är vanligt för oss som ständigt försöker nå upp till en orimlig standard.

Med andra ord kan det vara bra ur flera synvinklar att tänka över hur mycket tid och energi man vill lägga på olika delar av livet. De flesta har arbete och fritidsaktiviteter och någon typ av familjerelationer att ta hand om. Barn och deras aktiviteter och välbefinnande upptar mycket tid för många, och det med all rätt. Kanske har man t o m egna intressen som man vill ägna sig åt. Dessutom tillkommer det som brukar kallas hushållsarbete. Handla, laga mat, sköta planering och ta beslut om framtida renoveringar av hem. Och så detta med städning.

De val man vill göra

Vi kämpar på med att hantera alla dessa nödvändiga och önskvärda göromål och allt rullar på. Kanske borde vi sätta oss ner, eller ta ett steg tillbaka, och försöka se helhetsbilden. Vad gör jag enbart för att jag måste och vad gör jag för att jag tror att jag måste? Vad vill jag göra istället? Vad tycker jag är roligt och nödvändigt och varför, och vad vill jag ägna mig åt mer?

Hemstädning som förstahandsval

Ganska få som tänker efter hamnar i en situation där de med stor entusiasm väljer alternativet “städa mer”. Städning är en förutsättning för att hemmet ska kännas harmoniskt och trevligt, men inte något arbete som många vill arbeta mer med. Att ha det som yrke är något helt annat. Att ta sig an arbetet efter alla ordinarie sysslor är ofta oerhört surt.

Just därför är en städtjänst så attraktivt för så många. Ett hem som städas regelbundet blir fräscht, och att öppna hemmets dörr och mötas av ren doft och ordning är en bra känsla. Denna känsla blir ännu bättre då vi anlitar en städfirma med miljöprofil och bra villkor för de anställda med kollektivavtal. Väl värt att testa för större välbefinnande i livet! Läs mer om hemstädning på denna hemsida: https://www.hemstädninggöteborg.biz

Rent innanför porten

11 aug 2020

Det första intrycket är viktigt när man kommer in i ett flerfamiljshus. Därför är det extra viktigt att hissen och trappan är rena. Men vem är det som städar trapporna och vad ska man tänka på?

När man är ute och går i stan så kan man ibland se vackra portar och undra vad som finns innanför. Och skulle man få chansen att titta in så hoppas man säkert att det man möts av är en lika vacker trappa och hiss som båda är skinande rena. Men vad hade hänt ifall man öppnat den vackra porten och mötts av slitna och smutsiga ytor där skräpet ligger i högar på varje trappsteg?

Både för de boendes skull och besökarnas så är alla gemensamma ytor husets ansikte utåt och något som sätter trevnaden hela vägen igenom. Även om tvättstugan oftast är den stora källan till konflikter och klagomål gällande städningen så är trapphuset det som är viktigast att hålla rent. Det är också en yta där man som boende kan hjälpa till att hålla en bra kvalitet mellan tillfällena som städningen sker.

För de boende

När man bor i ett flerfamiljshus så finns det mycket man kan göra för att se till att trapphuset är snyggt och i bra skick. Genom att sparka av sig snö, grus och smuts innan man går in i porten så kan man minimera mängden skräp som dras in. Har man en hund så kan man ta med sig en handduk för att även torka av hundens tassar vid ingången. Skulle man råka tappa något skräp när man går i trappan så är det trevligt ifall man tar upp det efter sig istället för att lämna ett intryck som kommer att påverka alla som kommer efter. Självklart ska man inte heller medvetet skada eller rita på väggarna.

Firma eller vaktmästare

Det vara olika personer som sköter städningen av ett flerfamiljshus allmänna ytor, som exempelvis trapporna. Vem som städar kan bero på en byggnads storlek och upplägget som man bestämt sig för. Ibland använder man sig av en boende som erbjuder sig, men oftast är det externa städbolag eller vaktmästaren som sköter all städning. Det finns även ett alternativ till och det är hos större fastighetsägare eller fastighetsskötare. Där kan man ha sina egna städare som åker runt och sköter om alla husen som ingår. Vilket man än väljer så brukar det bli ett bra resultat. Läs mer om trappstädning på denna sida: https://www.stockholmtrappstädning.se

Har det fuskats med din flyttstädning?

24 jun 2020

En flyttstädning ska alltid ske om det inte finns någonting annat angivet i det kontrakt man skriver mellan köpare och säljare. Tyvärr så är det inte ovanligt att se att det fuskas och att det - i vissa fall - inte städas överhuvudtaget.

Att flytta innebär en nystart. Många tänker inte på hur viktigt det första intrycket är av en bostad. Har man köpt en ny bostad - för dyra pengar - så vill man också öppna dörren och känna att man är hemma. Man vill inte öppna dörren till den nya bostaden och känna att det inte är möjligt att börja flytta in - enbart som en följd av att en flyttstädning skett på ett undermåligt sätt. Hur ska man då agera i denna fråga - och vilka rättigheter har man som köpare?

Det första man ska göra är att plocka fram sin mobiltelefon. Detta i syfte att dokumentera städningen. Knäpp kort på allt som är undermåligt, dokumentera alla fläckar och allt fusk. Det är viktigt att ha sådan dokumentation till hands. Det andra steget är att kontakta säljaren. Det kan man med fördel göra med mäklaren som mellanhand. Förklara att du anser att den flyttstädning som skett är undermålig och låt mäklaren kontakta säljaren med dina klagomål. Skicka gärna över bilderna också så att det verkligen framgår att städningen varit under all kritik.

Därefter så kan du vänta in en kontakt. Har säljaren anlitat en städfirma så har ofta den en skyldighet i att rätta till fel och brister. Om han städat på egen hand så får han själv rycka ut och städa.

Ställ krav på säljaren

Vi ska även säga att du kan ställa krav på att säljaren ska bekosta en ny städfirma eller att du ska få betalt för att själv göra jobbet. Som sagt: det står tydligt i kontraktet att en städning ska utföras och en flyttstädning innebär också att allting - från golv till tak, vitvaror, spis, ugn, avlopp och toalett - ska städas och rengöras.

Upplever du att din flyttstädning inte håller måttet så ska du agera. Tyvärr så låter många udda vara jämnt i denna fråga. Man blir förbannad, men man finner sig ändå i situationen och börjar städa på egen hand. Det ska man inte behöva. Du har rätten på din sida.

Varför ska man genomföra en flyttstädning?

Frågan är varför man ska genomföra en flyttstädning överhuvudtaget? Den enkla förklaringen är att man underlättar för varandra. Det handlar om en kedja där man flyttar, städar och underlättar för den som ska flytta in - du som ska flytta vill väl också kunna ställa in dina saker utan att städa, eller hur? Det man kanske kan anmärka på är att flyttstädning har en ganska känslig kedjekonstruktion - det räcker med en svag länk för att den ska brytas.

Många pekar på att det kanske skulle vara enklare att städa där i den bostad man ska flytta till. Visst, det finns definitivt en logik i detta också. Men, hur många bostäder skulle då, genom denna justering, se rent förjävliga ut och vara så pass smutsiga att det nästan skulle vara omöjligt att få rent? Det enkla är att följa den plan vi har idag där man, helt enkelt, dukar av sitt eget bord innan nästa sällskap tar plats. Det går att anlita en städfirma också, eller hur? Orkar man inte städa så är det den rätta vägen att gå.

Här kan du läsa mer om hur en riktig flyttstädning ska gå till.

Hemstädning underlättar i vardagen

8 apr 2020

Har du svårt att få vardagen att gå ihop? Professionell städning i allmänhet och hemstädning i synnerhet kan vara den pusselbit som gör pusslet komplett. Idag ser man att många privatpersoner sliter för att hinna med allt. Två föräldrar som båda jobbar heltid, barn som går i skolan och som har en massa aktiviteter, fritidsintressen som måste få näring och så det sociala livet utöver detta. Luckorna är för få och många tvingas därför stryka viktiga saker för att hinna med.

Ska man behöva göra det? Ska man ta bort viktiga saker ur vardagen som en följd av att man inte hinner med? Egentligen inte. Man kommer aldrig att hinna med allt och man måste lära sig att prioritera. Felet många gör är att man stryker allt och att man gör det hela tiden. Den värdefulla tid som man har går åt till att handla, laga mat, städa och sköta om hemmet. Det är naturligtvis viktigt - men det finns idag hjälpmedel som gör att man både kan äta kakan och ha den kvar.

Professionell städning är idag en vanlig, smidig och prisvärd lösning på ett stort problem. Genom att anlita en städfirma så kan man - enligt ett löpande schema som man själv bestämmer - öppna dörrarna och mötas av ett rent, fräscht hem. Det ger å sin sida tid över till att träna, för att träffa vänner, läsa den där boken eller för att hinna med att umgås mer kvalitetsmässigt med sina barn.

Rut-avdraget gör städning billigare

Rut-avdraget har gjort städning tillgänglig för alla. Genom att använda detta kan man få professionell städning utförd i hemmet och dra av halva arbetskostnaden på deklarationen. Det skapar ett ekonomisk utrymme som många familjer idag anser vara den bidragande orsaken till ett ökat välmående.

Städningen som sker tar bort en stress som finns inombords; en stress som skapats av att man känner sig otillräcklig som inte hinner med alla göromål som finns. Har man möjlighet så bör man överväga hemstädning och genom detta lätta lite på det tryck som ligger över axlarna.

Prova tjänsterna för handling av matvaror

Vi ska även tillägga att det finns andra hjälpmedel som kan underlätta. Livsmedelsbutiker idag erbjuder packning av varor som du handlar direkt på nätet och många av dessa kan även erbjuda hemkörning mot en viss summa. Här ska vi även nämna företag som erbjuder färdiga matkassar som levereras direkt till dörren. Det kostar naturligtvis några kronor extra, men i många fall är det en initial kostnad.

Många upplever att de snarare tjänar på dessa lösningar. Helt av den anledningen att man inte handlar de onödiga saker som annars är brukligt i affären. 80% av alla inköp är spontana. Kan man handla via nätet så blir dessa betydlig färre. Städning och handling av mat- och dagligvaror via nätet ger definitivt ett mervärde. Du sparar tid och tid är, som bekant, pengar.

Hitta rätt städföretag i Stockholm

En viktig fråga gäller säkerhet. Funderar du på städning så kommer den att äga rum i ditt hem. En annan människa kommer att få fri lejd in i din sfär. Säkerhet, tillit och förtroende är viktiga ingredienser att se över. Du ska, kort sagt, vara trygg med att det företag du anlitar också levererar en säker produkt. Det finns några viktiga punkter i att nå denna trygghet och vi tänkte räkna upp dessa här nedan:

  • Nyckelhantering: Företaget ska använda sig av sunda rutiner gällande hantering av dina nycklar. De ska aldrig kunna hamna i orätta händer. Detsamma gäller exempelvis koder till larm och port.
  • Sunda rutiner vid anställning: Att städföretaget gör en bakgrundskontroll innan anställning är något som du definitivt ska undersöka.
  • Låg personalomsättning Företag som har en lägre personalomästtning gör saker rätt. De erbjuder schyssta villkor, bra löner och bättre arbetsförhållanden. Städföretag som har hög omsättning på sin personal ökar också riskerna för att du ska drabbas av fuskjobb eller stölder i ditt hem. Betala hellre några kronor extra; det gör skillnad.
  • Samma städare: En viktig fråga. Den städare som kommer ska vara samma person. Det underlättar dels för arbetet - städaren vet vad som ska göras, hur lång tid det tar och hur du vill ha det. Dels så skapar det en trygghet: du vet vem personen är och du bygger upp en relation med denne. Vid sjukdom ska du själv kunna välja om städningen ska fortlöpa genom en annan städare eller utgå just den veckan.
  • Städning på dina villkor: Tänk på att det är ditt hem och därmed också att dina rutiner, behov och önskemål är i centrum. Ett flexibelt städföretag är att föredra då ett sådant fullt ut anpassar sig efter dig och din vardag. Det gäller hur ofta städning sker, under vilka tider och i vilka rum. Du ska kunna styra detta och städföretaget ska - i den mån det är möjligt - anpassa sig.

Läs mer på https://stadhuset.se/

← Äldre inlägg