Lyckligtvis fanns mattvätt i Stockholm

Vem har inte råkat spilla något på mattan som inte är helt lätt att ta bort. Då är det tur att det finns mattvätt i Stockholm som kan hjälpa att lösa problemet.

Sture och Ann-Britt såg fram emot att äntligen få ta hand om barnbarnen på egen hand en hel helg. Det hade varit allt för länge sedan då det alltid kommit något emellan. Hade det inte varit magsjuka, brutna ben så hade det varit husrenovering efter en vattenläcka i deras källare. Men nu var det alltså dags och de hade förberett gästrummet för de femåriga tvillingpojkarna. Sängar var bäddade och förrådet av hembakta bullar och lite lösgodis var påfyllt. De satt vid köksbordet när de hörde en bil rulla upp på infarten och de visste att det var slut på friden fast på ett bra sätt.

Snart fylldes huset av bubblande skratt och brandbilljud samtidigt som de försökte ha en konversation med sin dotter innan hon gav sig av på sin charterresa med maken Benjamin. Innan hon gick förmanade hon barnen att ta det lugnt. Inte riva huset och inte springa runt med mat. Hon var lite orolig för föräldrarnas nya dyra vardagsrumsmatta.

Mattvätt förblir hemlighet

Första dagarna gick förvånansvärt bra utan några större incidenter. De hade pysselstunder inne när det regnade och skattjakter i trädgården när vädret var fint. Ibland behövde dock mormodern och morfadern göra saker som inte involverade barnen som att laga mat och annat hushållsarbete. Det var under en lunchförberedelse som det blev misstänksamt tyst.

Ann-Britt blev misstänksam och gick för att se vad pojkarna höll på med. Hon hittade dem sittande i vardagsrummet. De satt och ritade och genast såg hon tuschpennorna som brukade gömmas. På något sätt hade de hittats och på den nya ljusa mattan låg en av dem med korken av och den gröna färgen hade sugits upp av mattan och bildat en fläck.

Trots försök gick den inte att få bort och Sture tog med den till en mattvätt som låg i Stockholm. De kunde hjälpa och när mattan hämtades var den som ny. Pojkarna hade skämts så de hade bestämt att inte berätta något för föräldrarna. Det fick bli deras alldeles egna hemlighet.

13 Aug 2023