Hemstädning underlättar i vardagen

Har du svårt att få vardagen att gå ihop? Professionell städning i allmänhet och hemstädning i synnerhet kan vara den pusselbit som gör pusslet komplett. Idag ser man att många privatpersoner sliter för att hinna med allt. Två föräldrar som båda jobbar heltid, barn som går i skolan och som har en massa aktiviteter, fritidsintressen som måste få näring och så det sociala livet utöver detta. Luckorna är för få och många tvingas därför stryka viktiga saker för att hinna med.

Ska man behöva göra det? Ska man ta bort viktiga saker ur vardagen som en följd av att man inte hinner med? Egentligen inte. Man kommer aldrig att hinna med allt och man måste lära sig att prioritera. Felet många gör är att man stryker allt och att man gör det hela tiden. Den värdefulla tid som man har går åt till att handla, laga mat, städa och sköta om hemmet. Det är naturligtvis viktigt - men det finns idag hjälpmedel som gör att man både kan äta kakan och ha den kvar.

Professionell städning är idag en vanlig, smidig och prisvärd lösning på ett stort problem. Genom att anlita en städfirma så kan man - enligt ett löpande schema som man själv bestämmer - öppna dörrarna och mötas av ett rent, fräscht hem. Det ger å sin sida tid över till att träna, för att träffa vänner, läsa den där boken eller för att hinna med att umgås mer kvalitetsmässigt med sina barn.

Rut-avdraget gör städning billigare

Rut-avdraget har gjort städning tillgänglig för alla. Genom att använda detta kan man få professionell städning utförd i hemmet och dra av halva arbetskostnaden på deklarationen. Det skapar ett ekonomisk utrymme som många familjer idag anser vara den bidragande orsaken till ett ökat välmående.

Städningen som sker tar bort en stress som finns inombords; en stress som skapats av att man känner sig otillräcklig som inte hinner med alla göromål som finns. Har man möjlighet så bör man överväga hemstädning och genom detta lätta lite på det tryck som ligger över axlarna.

Prova tjänsterna för handling av matvaror

Vi ska även tillägga att det finns andra hjälpmedel som kan underlätta. Livsmedelsbutiker idag erbjuder packning av varor som du handlar direkt på nätet och många av dessa kan även erbjuda hemkörning mot en viss summa. Här ska vi även nämna företag som erbjuder färdiga matkassar som levereras direkt till dörren. Det kostar naturligtvis några kronor extra, men i många fall är det en initial kostnad.

Många upplever att de snarare tjänar på dessa lösningar. Helt av den anledningen att man inte handlar de onödiga saker som annars är brukligt i affären. 80% av alla inköp är spontana. Kan man handla via nätet så blir dessa betydlig färre. Städning och handling av mat- och dagligvaror via nätet ger definitivt ett mervärde. Du sparar tid och tid är, som bekant, pengar.

Hitta rätt städföretag i Stockholm

En viktig fråga gäller säkerhet. Funderar du på städning så kommer den att äga rum i ditt hem. En annan människa kommer att få fri lejd in i din sfär. Säkerhet, tillit och förtroende är viktiga ingredienser att se över. Du ska, kort sagt, vara trygg med att det företag du anlitar också levererar en säker produkt. Det finns några viktiga punkter i att nå denna trygghet och vi tänkte räkna upp dessa här nedan:

  • Nyckelhantering: Företaget ska använda sig av sunda rutiner gällande hantering av dina nycklar. De ska aldrig kunna hamna i orätta händer. Detsamma gäller exempelvis koder till larm och port.
  • Sunda rutiner vid anställning: Att städföretaget gör en bakgrundskontroll innan anställning är något som du definitivt ska undersöka.
  • Låg personalomsättning Företag som har en lägre personalomästtning gör saker rätt. De erbjuder schyssta villkor, bra löner och bättre arbetsförhållanden. Städföretag som har hög omsättning på sin personal ökar också riskerna för att du ska drabbas av fuskjobb eller stölder i ditt hem. Betala hellre några kronor extra; det gör skillnad.
  • Samma städare: En viktig fråga. Den städare som kommer ska vara samma person. Det underlättar dels för arbetet - städaren vet vad som ska göras, hur lång tid det tar och hur du vill ha det. Dels så skapar det en trygghet: du vet vem personen är och du bygger upp en relation med denne. Vid sjukdom ska du själv kunna välja om städningen ska fortlöpa genom en annan städare eller utgå just den veckan.
  • Städning på dina villkor: Tänk på att det är ditt hem och därmed också att dina rutiner, behov och önskemål är i centrum. Ett flexibelt städföretag är att föredra då ett sådant fullt ut anpassar sig efter dig och din vardag. Det gäller hur ofta städning sker, under vilka tider och i vilka rum. Du ska kunna styra detta och städföretaget ska - i den mån det är möjligt - anpassa sig.

Läs mer på https://stadhuset.se/

8 Apr 2020