Rent hus med tid över för annat

Att frigöra tid för att göra det man själv tycker är roligt är guld värt. Kontakta en firma inom hemstädning och använd istället tiden till något du gillar, medan ditt hem blir skinande rent.

”Äntligen helg och lite lugn och ro”, var det aldrig någon småbarnsförälder som tänkte. Snarare ”jaha, helg igen och städdags för att försöka hitta huset”. Överallt ligger det slängda leksaker, smutsiga kläder som ungarna inte förmått lägga i tvättkorgen och golvet är skitigt. Man blir trött av bara tanken.

I stället för att städa skulle det vara kul med en familjeutflykt. Det kan vara att grilla korv vid någon sjö, en familjedag på badhuset Kokpunkten eller flygmuseet. Alternativt bara njuta och ta det lugnt en hel helg. Det går, men det kräver lite planering och struktur.

Struktur för daglig städning

Det första man bör göra är att sätta upp lite städregler. Steg ett är att få alla smutsiga kläder till tvättkorgen. Strax innan middagen sätter man på en högtalare med musik i fem minuter. Under fem minuter får de plocka saker på rätt plats. Visst hinner man inte allt som ligger utspritt men det blir färre prylar framme i alla fall.

Har man fått till en daglig liten plockstund så finns det ett bra tips för resterande städning. Tipset är att man bokar en städfirma som gör resterande jobb. Fler och fler använder sig av hemstädning i Västerås för att frigöra tid och ork. Nu när familjen får tid över, vad har ni för roliga helgplaner?

8 May 2021