Rent innanför porten

Det första intrycket är viktigt när man kommer in i ett flerfamiljshus. Därför är det extra viktigt att hissen och trappan är rena. Men vem är det som städar trapporna och vad ska man tänka på?

När man är ute och går i stan så kan man ibland se vackra portar och undra vad som finns innanför. Och skulle man få chansen att titta in så hoppas man säkert att det man möts av är en lika vacker trappa och hiss som båda är skinande rena. Men vad hade hänt ifall man öppnat den vackra porten och mötts av slitna och smutsiga ytor där skräpet ligger i högar på varje trappsteg?

Både för de boendes skull och besökarnas så är alla gemensamma ytor husets ansikte utåt och något som sätter trevnaden hela vägen igenom. Även om tvättstugan oftast är den stora källan till konflikter och klagomål gällande städningen så är trapphuset det som är viktigast att hålla rent. Det är också en yta där man som boende kan hjälpa till att hålla en bra kvalitet mellan tillfällena som städningen sker.

För de boende

När man bor i ett flerfamiljshus så finns det mycket man kan göra för att se till att trapphuset är snyggt och i bra skick. Genom att sparka av sig snö, grus och smuts innan man går in i porten så kan man minimera mängden skräp som dras in. Har man en hund så kan man ta med sig en handduk för att även torka av hundens tassar vid ingången. Skulle man råka tappa något skräp när man går i trappan så är det trevligt ifall man tar upp det efter sig istället för att lämna ett intryck som kommer att påverka alla som kommer efter. Självklart ska man inte heller medvetet skada eller rita på väggarna.

Firma eller vaktmästare

Det vara olika personer som sköter städningen av ett flerfamiljshus allmänna ytor, som exempelvis trapporna. Vem som städar kan bero på en byggnads storlek och upplägget som man bestämt sig för. Ibland använder man sig av en boende som erbjuder sig, men oftast är det externa städbolag eller vaktmästaren som sköter all städning. Det finns även ett alternativ till och det är hos större fastighetsägare eller fastighetsskötare. Där kan man ha sina egna städare som åker runt och sköter om alla husen som ingår. Vilket man än väljer så brukar det bli ett bra resultat. Läs mer om trappstädning på denna sida: https://www.stockholmtrappstädning.se

11 Aug 2020