Stopp i avlopp måste tas omhand någon gång

Stopp i avlopp är inte kul. Det är lätt att man struntar i att ta reda på det, dusch efter dusch. Till slut finns det bara en sak att göra: ring en rörmokare.

Handen på hjärtat. Känner du igen den här situationen? Du står i duschen, ska just tvätta håret. Då tittar du ned på dina fötter och ser att du står i en sjö. Och så tänker du: “Ja, just ja. Det var ju så här det var. Innan nästa dusch ska jag komma ihåg att rensa avloppet.”

Du slår av vattnet i duschen och väntar en stund. Sakta rinner vattnet undan. Sedan kan du fortsätta att tvätta håret, även om du får ta en paus till innan du kan skölja ur balsamet. När du kliver ur duschen känns det inte som att det är just nu du ska rensa avloppet. Nu är du ju nyduschad och ren. Det får bli senare.

Stopp i avlopp ger inga rena fötter i duschen

Men så blir det aldrig att du tar itu med ditt stopp i avlopp. Nästa gång du duschar är det likadant. Och till slut har proppen växt sig så stor att du måste ringa in en rörmokare. Vilket inte är fel i sig. Det är bara det att du hade kunnat bespara dig själv så mycket besvär om du ringt rörmokaren på en gång. Även om det bara handlade om ett helt vanligt avloppsstopp.

Efter att rörmokaren varit där, är det att rekommendera att du noggrant tvålar in och rengör dina fötter. För har du tänkt på att de knappast kan ha blivit särskilt rena, när du stod med dem i det uppdämda vattnet i duschen på grund av det där förbaskade stoppet i avloppet?

26 Sep 2022