Var lägger du din tid på?

Förhoppningsvis har de flesta av oss ett liv där vi känner att vi lever gott. Intressant och innehållsrikt och lyckligt. Att kunna lägga energi på saker som känns rätt är en bra väg att gå.

Det finns situationer där man kan inte göra allt. Den enda lösningen är att göra så gott vi kan. Det finns heller inget märkbart egenvärde i att alltid vara bäst inom något av livets alla områden. Vad som händer när vi ändå försöker är numera välkänt. Stresspåslag och mindre bra mående är vanligt för oss som ständigt försöker nå upp till en orimlig standard.

Med andra ord kan det vara bra ur flera synvinklar att tänka över hur mycket tid och energi man vill lägga på olika delar av livet. De flesta har arbete och fritidsaktiviteter och någon typ av familjerelationer att ta hand om. Barn och deras aktiviteter och välbefinnande upptar mycket tid för många, och det med all rätt. Kanske har man t o m egna intressen som man vill ägna sig åt. Dessutom tillkommer det som brukar kallas hushållsarbete. Handla, laga mat, sköta planering och ta beslut om framtida renoveringar av hem. Och så detta med städning.

De val man vill göra

Vi kämpar på med att hantera alla dessa nödvändiga och önskvärda göromål och allt rullar på. Kanske borde vi sätta oss ner, eller ta ett steg tillbaka, och försöka se helhetsbilden. Vad gör jag enbart för att jag måste och vad gör jag för att jag tror att jag måste? Vad vill jag göra istället? Vad tycker jag är roligt och nödvändigt och varför, och vad vill jag ägna mig åt mer?

Hemstädning som förstahandsval

Ganska få som tänker efter hamnar i en situation där de med stor entusiasm väljer alternativet “städa mer”. Städning är en förutsättning för att hemmet ska kännas harmoniskt och trevligt, men inte något arbete som många vill arbeta mer med. Att ha det som yrke är något helt annat. Att ta sig an arbetet efter alla ordinarie sysslor är ofta oerhört surt.

Just därför är en städtjänst så attraktivt för så många. Ett hem som städas regelbundet blir fräscht, och att öppna hemmets dörr och mötas av ren doft och ordning är en bra känsla. Denna känsla blir ännu bättre då vi anlitar en städfirma med miljöprofil och bra villkor för de anställda med kollektivavtal. Väl värt att testa för större välbefinnande i livet! Läs mer om hemstädning på denna hemsida: https://www.hemstädninggöteborg.biz

23 Sep 2020