Viktigt rengöra alla vitvaror vid flytt

Visste du att du alltid bör rengöra alla vitvaror när du ska flyttstäda? Tänk dig själv att flytta in i ett nytt ställe. Allt ser jättebra ut, tills man öppna kylen och frysen, liksom tvättmaskin och diskmaskin. Då är det inte lika roligt längre att mötas av någon annans smuts som finns kvar i diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och så vidare. Det är därför som man alltid måste rengöra vitvarorna mycket noggrant.

När man flyttstädar bör man alltid rengöra alla vitvaror mycket noggrant. Många vet inte riktigt hur man gör när man rengör dylikt. Därför kan det vara bra att gå igenom hur man rengöra dem så att man samtidigt bevarar dem intakta men ser till så att de är så rena som de bör vara.

När du behöver flyttstädning i Västerås

Rengöra kyl och frys

Kylen och frysen bör avfrostas i tid. Det är enda sättet om man ska rengöra dem. Så det bästa är att stänga av dem lång tid innan man ska rengöra dem. Allt som är inne i kyl och frys bör man ta loss. Lådor, hyllor och allt som är på kylskåpsdörren. Allt ska diskas och torkas. Sedan rengöra man kyl och frys invändigt med en mjuk svamp och diskmedel. Var noga med att rengöra dörrarna ordentligt. Det kan fastna ganska mycket i själva isoleringsdelen av dörrarna, så se till så att de är ordentligt rengjorda innan du är klar. Rengör även utanpå dörrarna. Ställ in alla hyllor och lådor när de är torra.

Rengöra spis och diskmaskin

Spisen ska rengöras ordentligt innan du ger dig. Den som ska flytta in efter dig ska inte behöva städa upp efter din matlagning. Här är det viktigt att hålla sig till det rengöringsmedel som du har anvisats till din spis. Har du en keramikhäll, bör du använd rengörinsmedel för keramiken. Spisen bör även rengöras noggrant. Använd en grön Gumme såpa, lägg ett lager i hela spisen. Värm sedan ugnen till 50 grader. Låt ugnen svalna. Torka sedan bort all såpa och du har en helt ren ugn. Diskmaskinen ska rengöras inuti med rengöringsmedel som man kör genom att lägga en rengöringskapsel i avloppsröret i diskmaskinens botten. Sedan rengöra man luckan och utanpå maskinen noggrant. Det är viktigt att rengöra luckan inuti och torka rent botten på diskmaskinen. Kör man diskmaskinen med rengöringsmedlet, blir allt inuti, automatiskt rent.

Rengöra tvättmaskin och tumlare

Tvättmaskinen ska rengöras inuti, utanpå och ovanpå. Här finns det inte så många delar som man kan ta loss, så det gäller att du rengör sakerna på sin plats i tvättmaskinen. Torka först hela luckan ren, på samma sätt som du rengöra kyl- och frysdörren. Den ska rengöras inuti, utanpå och ovanpå innan du är klar. Sedan ska tvättmedelsfacken rengöras, med en mjuk svamp och sedan torkas med en ren trasa. Sedan ska hela maskinen torkas noggrant utanpå och ovanpå med diskmedel och en mjuk svamp och sedan med en ren trasa. Tumlaren bör även rengöras på liknande sätt. Det är mycket viktigt att allt damm och ludd kommer bort. Så rengör området där den varma luften kommer ur maskinen innan du är klar.

Vill du hellre anlita flyttstädning i Västerås? Läs då mer på: flyttstädning-västerås.se.

7 Oct 2019